michaeldegraaf
 

Michael de Graaf

Studie

Michael de Graaf (1977) is in 2010 cum laude afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam voor de Masterstudie HaFaBra-directie bij Danny Oosterman. Zijn bachelor haalde hij in het jaar 2000 aan het conservatorium van Alkmaar voor de hoofdvakken HaFaBra-directie en trompet bij Jan Schut.

Hij heeft ook nog enkele jaren trombone gestudeerd bij Ivan Meijlemans, destijds solo-trombonist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

Dirigent / Docent

Als dirigent is Michael verbonden aan Lamoraal van Egmont, Kadans Langedijk, O.G. Wijdenes en sinds mei 2022 aan het Noord Hollands Ouderen Orkest.

Bij het Frysk Fanfare Orkest heeft hij regelmatig Jouke Hoekstra geassisteerd en in de loop der jaren diverse werken op cd gezet met dit orkest. Michael werkte lang als repetitor bij het Noord Hollands Jeugd Orkest waar hij met de kopersectie het grote symfonische repertoire instudeerde.

Verder is hij actief als koperdocent bij diverse verenigingen.

Ook het arrangeren is hem niet vreemd, daar hij meer dan 100 werken heeft gearrangeerd in opdracht van diverse orkesten, waaronder de KLM harmonie, Fanfarekorps Koninklijke Landmacht en het Hogeschool INHOLLAND Orkest. Zijn specialiteit is zangbegeleidingen welke al uitgevoerd werden met Paul de Leeuw, Ten Sharp, Shirma Rouse, Lori Spee en Jennie Lena.

In 2009 en 2011 dirigeerde Michael diverse voorstellingen van de Broadway-musicals Titanic en Parade, welke plaatsvonden in ‘De Vest’ te Alkmaar en ‘Cool’ te Heerhugowaard.
De muziek heeft hij speciaal bewerkt voor Lamoraal van Egmont en Theatergroep Horizon.

 
Begin juli 2022 is Michael de Graaf onze nieuwe dirigent geworden.